diumenge, 8 de maig del 2016

WEBQUEST CÒMIC 2

100 bullets: És un historieta de la editorial Vertigo Comics, la versió adulta de la editorial DC Comics, escrita pel nordamericà Brian Azzarello i el argentí Eduardo Risso. Va ser guanyadora dels premis Eisner i Harvey. Originalment compta amb 100 números. És una barreja de novel·la negre amb un thriller conspiratori. La història planteja la premissa sobre què passaria si una persona, la vida de la que ha estat arruinada, rebés 100 bales irrastrejables per a assessinar a qui volgués. 














Moebius: Pseudònim de Jean Giraud, un historietista i il·lustrador francés nascut el 8 de maig de 1938. Es va donar a conèixer amb el pseudònim Gir i el western El Teniente Blueberry al 1964, per a després revolucionar la historieta de ciència ficció dels anys 70 i a principis dels 80 adquirir el pseudònim de Moebius i obres com El garaje hermético o El Incal. La seva fama va ser tan gran que els mitjans de comunicació del seu país el van classificar com a company dels nous filòsofs francesos. 









Vertigo: És un segell de la editorial de còmics estadounidens DC Comics, creat al 1933 per a diferenciar els còmics englobats en ell de la resta de la editorial de temàtica més enfocada a un públic de totes les edats. En canvi, els còmics englobats en Vertigo estan dirigits a un públic més adult, tan en gèneres, entre els que inclou crim, terror, suspens, western i ciència ficció, com en la forma d'explicar les històries, que sovint inclouen sexe i violència explícita. En la actualitat, Hellblazer és la única sèrie de Vertigo.












Alex Ross: Il·lusrador i dibuixant de historietas estadounidens nascut el 22 de gener del 1970. Aclamat pel hiperrealisme del seu treball. Des de els anys 90 va col·laborar per a la indústria del còmic en dues de les més importants cases editorials, Marvel Comics i DC Comics.












Maus: Considerat per la crítica un dels millors còmics de la història. Escrita i dibuixada per Art Spiegelman. Maus és la història d'un supervivent d'Auschwitz, Vladek Spiegelman narrada pel seu fill Art, el autor del llibre. Spiegelman va més enllà de l'Holocaust per instal·lar-se en la psicologia del supervivient. Els persoantges són mostrats amb trets facials d'animals, en què els jueus són representats per ratolins i els nazis són gats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada