diumenge, 6 de març del 2016

CÀRRECS AL CINEMA

En aquesta tasca el professor ens ha manat fer una llista amb els diversos càrrecs que trobem al cinema i dir quina és la tasca de cada persona que surt als crèdits.


  • DirectorResponsable últim de la realització d’un film. Dirigeix els intèrprets, té cura de tots els aspectes estètics i escenogràfics, controla l’equip tècnic, vigila l’estil i la unitat narrativa del film. És sinònim de realitzador i és qui firma l’obra fílmica.
  • Director de fotografia: És la persona responsable de com es veurà la pel·lícula, és a dir, la il·luminació, l'òptica a utilitzar, l'enquadrament, el color, la textura del film, l'ambient... És el responsable de tota la part visual del film, també des del punt de vista conceptual, determina la tonalitat general de la imatge.
  • Director d'art: És la persona que treballa i que està a càrrec d'un grup de dissenyadors: les localitzacions, els decorats i escenaris, el vestuari, el maquillatge, la perruqueria. De fet, representa la realitat interna del guió, "l'espai on transcorre el temps del film", en una definició clàssica de la direcció artística. 
  • Productor: És l'encarregat dels aspectes organitzatius i tècnics de l'elaboració d'una pel·lícula, complementant l'activitat creativa del director. La seva tasca és iniciar, coordinar, supervisar i controlar aspectes com l'obtenció de fons, contractació del personal, organitzar la distribució i finançar la pel·lícula. El productor pren part en totes les fases del procés cinematogràfic, des del projecte inicial fins a la conclusió.
  • Productor executiu: Tècnic encarregat d’administrar i portar a terme les despeses previstes en el pla de producció; per a tal fi ha de saber controlar sobretot el temps, que és el més car i preuat en tot el rodatge.
  • Assistent de produccióCol·laboradors del cap de producció que l'assisteixen en totes les tasques que aquest l'encomani.
  • Assistent de direcció: És l'ajudant del director. Depenent del tipus de producció està present a totes les fases de la producció. 
  • Guionista: És l'autor d'un guió literari, ja sigui per producció audiovisual o radiofònica, o bé per una historieta o còmic. El guió pot ser una creació original o una adaptació d'una altra obra preexistent.
  • Contiunista/Script: És un dels més importants en l'elaboració d'una pel·lícula en el cinema o la televisió. També se l'anomena secretària de rodatge, perquè durant molt temps, i fins i tot ara, la funció de script era exercida gairebé exclusivament, per dones. Forma part de l'equip de direcció.
  • Key grip: Professional que dirigeix, supervisa i controla tot el procés d'instal·lació del grip* i de la seguretat dels equips, principalment la càmera.
  • Especialista / stuntman: Persona que substitueix a un actor en les escenes que no vol o pot fer. Hi ha diferents tipus de dobles: d'acció per escenes de risc; de nus per quan l'actor no té el cos que desitja el director o l'actor no desitja mostrar el seu; fotodobles amb cos i de vegades cares similars per poder filmar plans llunyans sense que l'actor hagi d'estar present; i d'habilitats complexes com tocar instruments musicals o bé, ballar.
  • Editor: Persona responsable de l'armat final de tot el materialque donarà com a resultat la pel·lícula acabada tal quall'hem de veureAquestes persones, al seu torn, tenen diversos col·laboradors.
  • Dialoguistes: També poden col·laborar amb el guionista altres escriptors (co-guionistes) o comptar amb dialoguistesque estan especialitzats en escriure diàlegs.
  • Actor principalPersonatge protagonista o protagonistas que porten a terme les accions més importants de la història. Sense la seva participació la història perdria molt de significat. Molts cops aquest ha de superar uns obstacles per aconseguir els seus objectius, per part d'un oposat, l'antagonista.
  • Camarògraf: Persona encarregada de gestionar la càmera i les seves òptiques en un rodatge. Ha de portar imatges al guió tècnic en el que s'especifiquen els plans i la duració d'ells en una determinada escena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada